Se alle nyheder

PensionDanmark bygger igen nye boliger i Ørestad

PensionDanmark tog i dag første spadestik på byggeriet ”Horisonten ll” med 87 nye lejligheder i Ørestad i København. Flere penge til ejendomsinvesteringer er på vej.

Prisen på Horisonten ll lyder på 175 mio. kr., og investeringen bliver både til glæde for københavnerne og for medlemmerne i PensionDanmark.

”Befolkningstallet vokser i København, hvor der er stor efterspørgsel efter moderne velbeliggende boliger. Derfor forventer vi også, at investeringen i Horisonten ll vil være med til sikre vores medlemmer et stabilt afkast i årene frem,” siger adm. direktør Torben Möger Pedersen, PensionDanmark.

Nu og her er investeringen med til at skabe vækst og beskæftigelse i København, og medio 2013 forventes de første beboere at kunne flytte ind. Horisonten ll bliver nabo til den eksisterende boligejendom Horisonten.

Flere ejendomsinvesteringer på vej

PensionDanmark er klar til at investere i flere ejendomme i København. 

”Vi vil i de kommende fem år investere over fem mia. kr. i både eksisterende og nye erhvervsejendomme og boliger. Hovedparten vil sandsynligvis blive investeret i hovedstadsområdet,” siger Torben Möger Pedersen.

Han tog første spadestik til byggeriet af Horisonten ll sammen med Københavns Teknik- og Miljøborgmester, Ayfer Baykal, adm. direktør for By & Havn, Jens Kramer Mikkelsen, og divisionsdirektør for MT Højgaard, Bjarne Jørgensen.

Udover lejlighederne i Ørestad bygger PensionDanmark i øjeblikket også boliger på Vejle Havn og på Århus Havn. PensionDanmark er sammen med ATP også med i det konsortium, som foretog den største ejendomshandel i 2011 med købet af FN Byen i København. PensionDanmark har investeret 8,5 mia. kr. i danske erhvervs- og boligejendomme sva-rende til ca. 7 pct. af formuen. Målet er at øge denne andel til mindst 10 pct. i 2015.

Fakta om Horisonten II

Horisonten ll kommer til at rumme 87 lejligheder på 85-110 m2 med 3-4 værelser. Ejendommen opføres på C. F. Møllers Allé 2 i Ørestad i København tæt på metro, indkøbsfaciliteter, institutioner og rekreative områder på Amager Fælled.

Det samlede areal bliver på 8.300 m2 + kælder, fordelt på 8 etager. MT Højgaard er totalentreprenør, og Arkitema Architects er arkitekt.