Se alle nyheder

PensionDanmarks automatiske besked ved kritisk sygdom giver hvert år 200 flere medlemmer 100.000 kr.

Søndag aften omtalte TV Avisen på DR1 PensionDanmarks samarbejde med Sundhedsstyrelsen. Samarbejdet giver medlemmerne automatisk besked, hvis de får en kritisk sygdom. TV Avisen interviewede et medlem af PensionDanmark, som først blev opmærksom på sin forsikring, da han fik brev fra Sundhedsstyrelsen - og som derefter kontaktede PensionDanmark og umiddelbart efter fik udbetalt 100.000. kr.


PensionDanmark har arbejdet for adgang til samkøring af vores register med Landspatientregisteret siden 2004, hvilket er nødvendigt for at kunne gennemføre den automatiske besked ved kritisk sygdom.


”Ordningen kom på plads i august 2010, og de hidtidige erfaringer tyder på, at vi med dette sikkerhedsnet hvert år vil finde op mod 200 medlemmer ekstra, som har haft en kritisk sygdom, men som ikke har været klar over, at de havde en forsikring”, siger adm. direktør Torben Möger Pedersen, PensionDanmark.


I forvejen udbetales forsikringen for kritisk sygdom hvert år til 2.000 medlemmer. Medlemmer af PensionDanmark får udover det skattefrie beløb på typisk 100.000 kr. et års frit medlemskab af den relevante patientforening. Listen omfatter Kræftens Bekæmpelse, HjerneSagen, Hjerteforeningen, Scleroseforeningen og Parkinsonforeningen.


Læs mere om forsikringen ved visse kritiske sygdomme her.