Se alle nyheder

Faglærte og ufaglærte sikres frit medlemskab af Kræftens Bekæmpelse

På søndag deltager en bred gruppe af frivillige indsamlere i Kræftens Bekæmpelses landsindsamling. Også blandt sine medlemmer dækker Kræftens Bekæmpelse bredt. Det skyldes ikke mindst et samarbejde med PensionDanmark, der nu har givet patientforeningen 2.500 nye faglærte og ufaglærte medlemmer.

2.500 medlemmer i PensionDanmark har fået et års frit medlemskab af Kræftens Bekæmpelse. Det er den foreløbige kulmination på det samarbejde, som PensionDanmark og Kræftens Bekæmpelse indledte i efteråret 2009. Samarbejdet giver kræftramte medlemmer et års frit medlemskab af patientforeningen, og siden er den model blevet kopieret af flere andre pensionsselskaber.

Ny type medlemmer til Kræftens Bekæmpelse

”Vi vil gerne bredt ud til danskerne. Her er vores partnerskab med PensionDanmark en stor hjælp, fordi vi får fat i en stor gruppe af faglærte og ufaglærte medlemmer. Det er normalt ikke i de erhvervsgrupper, vi står stærkest,” siger direktør i Kræftens Bekæmpelse, Leif Vestergaard Pedersen.

Også for PensionDanmark er partnerskabet en succes, da man giver kritisk syge en ekstra støtte.

”Med det frie medlemskab i Kræftens Bekæmpelse åbner vi øjnene for patientforeningens mange tilbud hos både vores medlemmer og de pårørende. Og vi er selvfølgelig glade for, at vi har kunnet hjælpe så mange, der står i en vanskelig situation,” siger adm. direktør i PensionDanmark, Torben Möger Pedersen.  

Hjælp til 1.000 kræftramte medlemmer om året

Blandt PensionDanmarks medlemmer er kræft den hyppigste årsag til en kritisk sygdom. Alene sidste år fik knap 1.000 medlemmer i PensionDanmark et års frit medlemskab af Kræftens Bekæmpelse. Foruden det frie medlemskab får medlemmerne også et skattefrit engangsbeløb på typisk 100.000 kr.

Claus Hansen er medlem nr. 2.500

Elektriker Claus Hansen fra Glostrup blev medlem nr. 2.500 i PensionDanmark, der har fået et frit medlemskab af Kræftens Bekæmpelse.

”Jeg fik fornylig et brev fra Kræftens Bekæmpelse og er meget glad for medlemskabet. Det giver virkelig en ekstra støtte, når man har været igennem et svært forløb,” siger Claus Hansen, som har modtaget kemoterapi, og som blev opereret for lymfeknuder på Rigshospitalet kort før jul.