Se alle nyheder

OK 2012: Arbejdsmarkedets parter styrker indsatsen for mere efteruddannelse

Arbejdsmarkedets parter har i de nye overenskomster forbedret lønmodtagernes muligheder for at tage relevant efteruddannelse. Det sker via branchernes uddannelsesfonde, som virksomhederne i stigende grad gør brug af. På to år er antallet af kursusforløb, der har fået tilskud fra de fonde, som PensionDanmark administrerer, steget fra 15.000 i 2009 til 25.000 i 2011, viser en ny analyse.

”Mere og bedre efteruddannelse er nødvendig for at styrke virksomhedernes og medarbejdernes konkurrenceevne og for at sikre, at arbejdsstyrkens kompetencer svarer til virksomhedernes behov. Ellers risikerer vi at komme i en situation, hvor vi på samme tid har mangel på arbejdskraft og ledighed. Her spiller de overenskomstaftalte uddannelsesfonde en stadig vigtigere rolle for at sikre den rette efteruddannelse,” siger adm. direktør Torben Möger Pedersen, PensionDanmark.

 

PensionDanmark administrerer uddannelsesfonde, der omfatter godt 190.000 medarbejdere ansat i 12.500 virksomheder. Der blev i 2011 udbetalt tilskud på 40 mio. kr. til 25.000 kursusforløb mod 20 mio. kr. til 15.000 forløb i 2009, viser en analyse fra PensionDanmark.

 

”Vi forventer, at de seneste to års positive udvikling vil fortsætte i de kommende år. Det skyldes bl.a., at de nye overenskomster har udvidet adgangen til tilskud fra uddannelsesfondene, og at flere overenskomstområder også har øget indbetalingerne til fondene. Der er derfor ingen tvivl om, at fondene vil få en mere og mere central rolle i den nødvendige indsats for at få øget efteruddannelsen af faglærte og ufaglærte,” siger adm. direktør Torben Möger Pedersen.

 

Læs analysen her