Se alle nyheder

PensionDanmark investerer 290 mio. kr. i københavnsk erhvervsejendom

For et beløb på 290 mio. kr. overtager PensionDanmark endnu en erhvervsejendom i København. Den ligger på Carl Jacobsens Vej i Valby og huser to statslige styrelser.

PensionDanmark kan nu føje endnu en velbeliggende dansk topejendom med solide lejere til ejendomsporteføljen. Med en investering på 290 mio. kr. har PensionDanmark netop overtaget en erhvervsejendom i det tidligere industrikvarter på Carl Jacobsens Vej i Valby i København. Den nyrenoverede ejendom består af to bygninger på i alt ca. 20.000 m2 og huser Konkurrence- & Forbrugerstyrelsen og Bygningsstyrelsen. Sælger er Carl Jacobsens Vej 29-37 ApS.

"Der er tale om en ejendom i høj kvalitet, som ligger perfekt, og hvor kvadratmeterne er udnyttet godt. Derudover har vi med de to styrelser fået stabile lejere på længerevarende lejekontrakter. Dermed passer ejendommen perfekt ind i vores ejendomsportefølje," siger ejendomschef Karsten Withington Brink, PensionDanmark.   

"Særligt i en tid med historisk lave renter og stor uro på finansmarkederne er denne type ejendomsinvesteringer vigtige. For de sikrer vores medlemmer et godt, stabilt afkast. Derfor er vores strategi da også at investere over fem mia. kr. i både eksisterende og nye erhvervsejendomme og boliger i de kommende fem år. Hovedparten vil sandsynligvis blive investeret i hovedstadsområdet," siger Karsten Withington Brink.

Udover erhvervsejendommen i Valby har PensionDanmark inden for de seneste år investeret i flere andre erhvervsejendomme. Det gælder bl.a. en ny erhvervsejendom i Buddinge samt EY-Tower i Søborg – tidligere kendt som TV-Byen. PensionDanmark har i alt investeret 8,8 mia. kr. i danske erhvervs- og boligejendomme svarende til ca. 7 pct. af formuen. Målet er at øge denne andel til mindst 10 pct. i 2015. 

Fakta om investeringen:

  • Ejendommen ligger på Carl Jacobsens Vej 35 og 39 i Valby
  • Arealet udgør ca. 20.000 m2 inkl. parkeringskælder
  • Pris: 290 mio. kr.
  • Sælger: Carl Jacobsens Vej 29-37 ApS
  • Lejere: Konkurrence- & Forbrugerstyrelsen og Bygningsstyrelsen