Se alle nyheder

Arbejdsmarkedspension styrker ældres økonomi markant

Hver ny årgang af PensionDanmark-pensionister vil have mere pension at gøre godt med end årgangen før. Det skyldes, at pensionerne fra PensionDanmark stiger, viser ny analyse.

Nye og kommende PensionDanmark-pensionister har udsigt til en bedre økonomisk alderdom end ældre generationer. Det viser en ny analyse fra PensionDanmark.

Et medlem i et parforhold, der blev pensioneret i 2012, havde en samlet indkomst fra folkepensionen, ATP og PensionDanmark på 150.000 kr. før skat. Til sammenligning vil et tilsvarende medlem, som pensioneres i 2020, have 17 pct. mere at gøre godt med svarende til en samlet pensionsindkomst på 175.000 kr. før skat målt i dagens priser.

Forklaringen er, at hver ny årgang af pensionister vil få større alderspensionsudbetalinger fra PensionDanmark, da de har sparet mere op, end årgangen før. I 2020 vil udbetalingen fra PensionDanmark være fordoblet i forhold til de 26.000 kr., som PensionDanmark i gennemsnit udbetalte i årlig pension til medlemmer, som blev pensioneret i 2012.

”Pensionsbidraget er over tid løbende blevet hævet og udgør nu typisk 12 pct. af lønnen. Det betyder, at der nu er kommet turbo på medlemmernes opsparing. Og da det er opsparingens størrelse på pensionstidspunktet, der afgør, hvor stor en pension der kan udbetales, får hver ny årgang en større pension – fordi hver ny årgang af pensionister har sparet mere op,” siger adm. direktør Torben Möger Pedersen, PensionDanmark.

Samtidig med at udbetalingerne fra PensionDanmark vokser, udgør pensionen fra PensionDanmark også en stadig større andel af medlemmernes samlede pensionist-indkomst. For et medlem i et parforhold, der pensioneres i 2020, vil PensionDanmark-pensionen tegne sig for godt 34 pct. af den samlede indkomst. For tilsvarende medlemmer, der blev pensioneret i hhv. 2004 og 2012, udgjorde den hhv. 12 pct. og 17 pct. af indkomsten.

Læs hele analysen her.