Se alle nyheder

PensionDanmark bag ny kontorejendom til MT Højgaard

Med en investering på ca. 300 mio. kr. i MT Højgaards nye kontorejendom fortsætter PensionDanmark rækken af investeringer i kontorbyggerier i hovedstadsområdet.

PensionDanmark investerer nu i endnu et stort kontorbyggeri i hovedstadsområdet. Denne gang sker investeringen i Søborg i København, hvor PensionDanmark skal være bygherre på MT Højgaards nye kontorejendom på i alt 12.900 m2. PensionDanmarks samlede investering er på ca. 300 mio. kr., og aftalen giver mulighed for opførelse af yderligere 5.900 m2.   ”Det her er en rigtig god investering, der vil give medlemmerne et fornuftigt afkast. Samtidig vil investeringen - som ved vores andre nybyggerier - sikre job til mange medlemmer i opførelsesperioden og desuden komme klimaet til gavn, da bæredygtigheden i ejendommen vil være i top. Det er to ekstra plusser ved investeringen,” siger adm. direktør Torben Möger Pedersen, PensionDanmark.

Byggeriet opføres af MT Højgaard efter virksomhedens Multiflex Office-model, som gør det muligt at opdele bygningen i flere lejemål. Ejendommen bliver certificeret inden for bæredygtighedsordningen DGNB i kategori sølv.

”Det her er endnu et eksempel på det fine samarbejde, vi har med PensionDanmark, hvor vi i fællesskab får realiseret nogle gode og værdiskabende projekter. Vi glæder os til at opføre en moderne kontorejendom, der med god udnyttelse af kvadratmetrerne og et lavt energiforbrug tilbyder optimale kontorforhold,” siger adm. koncern-direktør Torben Biilmann, MT Højgaard.

PensionDanmark har de seneste år investeret i flere domicilbyggerier i hovedstadsområdet – enten alene eller sammen med andre investorer. Det drejer sig om de kommende domiciler for NCC i Gladsaxe og for Nordea Bank Danmark i Ørestad, MOE’s nye domicil i Buddinge, FN byen på Marmormolen og Portland Towers i Nordhavnen.

PensionDanmark har investeret ca. 10 mia. kr. i bolig- og erhvervsejendomme i Danmark, svarende til 7 pct. af formuen. Målet er at øge investeringerne i ejendomme med 2 mia. kr. om året til 10 pct. af formuen frem til 2015.

Fakta om investeringen:

Bygherre: PensionDanmark

Areal: 12.900 m2 - plads til i alt 650 medarbejdere. Mulighed for yderligere 5.900 m2.

Beløb: ca. 300 mio. kr.

Totalentreprenør, udvikler og rådgiver: MT Højgaard

Arkitekt: DesignGroup Architects

Lejer: MT Højgaard Forventet byggestart: medio 2014

Forventet indflytning: sommer 2016