Se alle nyheder

PensionDanmark i dialog med det færøske landsstyre om tunnelprojekt

PensionDanmark er i dialog med det færøske landsstyre om et planlagt tunnelprojekt. Det drejer sig om en 11 km lang undersøisk tunnel, der skal forbinde hovedstaden Thorshavn med Østerø, hvor Færøernes tredjestørste by, Runavik, ligger.

”Sammen med det færøske livsforsikringsselskab LIV er PensionDanmark via vores fond Copenhagen Infrastructure I i dialog med det færøske landsstyre om finansiering, etablering og efterfølgende drift af den såkaldte Østerøtunnel. Vi har etableret et fælles projektselskab, som i givet fald skal stå for opgaven. Vi afventer nu udfaldet af den igangværende politiske proces i Lagtinget, før vi går videre med projektet,” siger adm. direktør Torben Möger Pedersen, PensionDanmark.

Fakta

Om PensionDanmark:
PensionDanmark har en balance på 145 mia. kr. hvoraf de 6 mia. kr. i dag er direkte investeringer i infrastruktur. PensionDanmark planlægger at investere yderligere 12 mia. kr. i forskellige infrastrukturprojekter over de næste 4 år. Halvdelen vil blive investeret igennem fonden Copenhagen Infrastructure I.

Om Copenhagen Infrastructure Partners K/S (CIP):
CIP blev etableret i oktober 2012 med PensionDanmark som seed investor med 6 mia. kr. i CIP’s første fond, Copenhagen Infrastructure I. Managementselskabet ejes og ledes af fire partnere: Jakob Baruël Poulsen, Rune Bro Róin, Torsten Lodberg Smed og Christian Skakkebæk, som alle har betydelig ekspertise i og mange års erfaring med infrastrukturinvesteringer samt køb og salg af virksomheder.