Se alle nyheder

PensionDanmark investerer i OPP-projekt i Svendborg

Svendborgs nye Byret skal opføres i et offentligt-privat partnerskab (OPP) af et konsortium bestående af PensionDanmark, PKA, Sampension, entreprenørkoncernen CASA samt ejendomsforvaltningsselskabet DEAS.

PensionDanmark investerer nu i endnu et dansk OPP-projekt. Et konsortium med PensionDanmark, PKA, Sampension, entreprenørkoncernen CASA og ejendomsforvaltningsselskabet DEAS skal nemlig stå bag en ny byret i Svendborg.

Retten i Svendborg ligger i dag fordelt på flere adresser i Svendborg. Med den nye retsbygning samles de godt 40 medarbejdere under ét tag. Retsbygningen på ca. 4.000 m2 skal stå færdig i juni 2016, og byggeriet går i gang i begyndelsen af 2015.

Pensionsselskaberne står for finansieringen, CASA for opførelse og DEAS for drift og vedligehold i de første 20 år i retsbygningens levetid.

”Det er på flere måder glædeligt, at den nye retsbygning i Svendborg opføres som offentligt-privat partnerskab. Medlemmerne har udsigt til et godt og stabilt afkast. Medarbejdere og borgere kan se frem til at få fysiske rammer i høj kvalitet, og endelig så viser beslutningen om at opføre bygningen som OPP-projekt, at modellen for alvor er ved at slå rødder herhjemme,” siger adm. direktør Torben Möger Pedersen, PensionDanmark.

Retten i Svendborg er det andet danske OPP-projekt, som PensionDanmark investerer i i år. PensionDanmark er også med i det konsortium, som står bag opførelsen af et nyt psykiatrisk hospital i Vejle.

Fakta: Retten i Svendborg

Konsortium: PensionDanmark, PKA og Sampension (investorer), CASA (opførelse) og DEAS (drift og vedligehold)

Projektsum inkl. drift: ca. 175 mio. kr.

Arkitekt: KPF Arkitekter

Rådgivende ingeniør: COWI

Bestiller: Bygningsstyrelsen

Areal: 4.000 m2 fordelt på to etager. Retten rummer syv retssale og en førstesal til personale.

Forventet ibrugtagelse: juni 2016

Placering: Christiansvej i Svendborg

Aftalen forudsætter endelig godkendelse i Folketingets Finansudvalg