Se alle nyheder

PensionDanmark sikrer medlemmerne skatterabat på 225 mio. kr.

PensionDanmark har netop omlagt 430.000 kapitalpensioner og dermed sikret medlemmerne en skatterabat på 225 mio. kr. Samtidig har PensionDanmark i dag indbetalt 3,1 mia. kr. i fremrykket skat til staten.

PensionDanmark har konverteret 430.000 kapitalpensioner til aldersopsparing, som er betegnelsen for en ny type skattebegunstiget pensionsopsparing.

Omlægningen betyder, at medlemmerne kun skal betale 37,3 pct. i afgift af deres kapitalpension i stedet for normalt 40 pct. Til gengæld betales afgiften nu, og ikke først når pensionen udbetales.

PensionDanmark har skrevet til samtlige medlemmer med en kapitalpensionsopsparing og meddelt, at hvis de ikke siger nej tak, vil PensionDanmark omlægge deres kapitalpensioner og dermed sørge for, at de får skatterabatten. Kun ganske få medlemmer har sagt nej tak til omlægningen.

”Muligheden for at få en afgiftsrabat ved at omlægge kapitalpension til aldersopsparing er ganske attraktiv. Medlemmerne har da også reageret meget positivt på, at vi har sørget for, at de har fået rabatten, inden fristen for omlægning udløber. Og det er gratis for medlemmerne, da vi selvfølgelig ikke opkræver gebyrer for denne meget enkle transaktion,” siger adm. direktør Torben Möger Pedersen, PensionDanmark.

Den fremrykkede skat for de kapitalpensioner, som PensionDanmark har omlagt, beløber sig til 3,1 mia. kr., som er indbetalt til staten i dag.