Se alle nyheder

PensionDanmarks første ejendom i Aalborg tager form

I dag blev der holdt rejsegilde på Alfa Lavals nye domicil, som er PensionDanmarks første ejendomsinvestering i Aalborg.

I dag blev der holdt rejsegilde på Alfa Lavals nye domicil, som er PensionDanmarks første ejendomsinvestering i Aalborg.

Der er stor fremdrift i byggeriet af Alfa Lavals kommende domicil på Aalborgs østlige havnefront. Det blev i dag markeret med et rejsegilde på ejendommen, som PensionDanmark har investeret 126 mio. kr. i, og som i opførelsesperioden vil skabe 100 arbejdspladser.

”Der er tale om en velbeliggende kvalitetsejendom nær havnefronten. Og i Alfa Laval har vi en solid lejer på en lang kontrakt. Derfor vil investeringen sikre medlemmerne et godt og stabilt afkast mange år frem,” siger adm. direktør Torben Möger Pedersen, PensionDanmark.

Han var blandt dagens talere ved rejsegildet sammen med bl.a. borgmester Thomas Kastrup Larsen, Aalborg Kommune.  

”Området husede engang Aalborgs største industrivirksomhed, Aalborg Værft, der prægede byens udvikling i over 75 år. Med den nye ejendom er det nu PensionDanmark, der er med til at præge fremtiden. Det betyder meget for mig og for Aalborg, at ejendommen opføres som lavenergihus, så vi ikke bare taler om, men handler bæredygtigt,” siger borgmester Thomas Kastrup-Larsen. 

Den 6.000 m2 store ejendom i Aalborg opføres som et lavenergihus med anvendelse af solceller og solafskærmning og vil blive klassificeret efter DGNB Sølv.

PensionDanmark har investeret knap 10 mia. kr. i danske ejendomme og vil i de kommende år øge ejendomsinvesteringerne med godt 2 mia. kr. om året.

Se illustration af den kommende ejendom i Aalborg

Fakta om investeringen

Sælger: TK Development i partnerskab med Lauritzen Gruppen

Projektudvikler: TK Development

Investor: PensionDanmark

Lejer: Alfa Laval Aalborg Beløb: 126 mio. kr.

Areal: 6.000 m2 med plads til 300 medarbejdere

Beliggenhed: Aalborgs østlige havnefront

Arkitekt: PLH Arkitekter A/S

Ingeniør: OBH Rådg. Ingeniører A/S Totalentreprenør: Gråkjær Industribyg A/S

Forventet indflytning: april 2015

Forventet overdragelse til PensionDanmark: juni 2015