Se alle nyheder

PensionDanmarks første Esbjerg-byggeri i gang

Der var i dag første spadestik på Semco Maritimes kommende domicil, som er PensionDanmarks første ejendomsinvestering i Esbjerg.

PensionDanmarks første ejendomsinvestering i Esbjerg tager nu form. I dag var der nemlig første spadestik på virksomheden Semco Maritimes nye 15.000 m2 store domicil, som PensionDanmark har investeret 255 mio. kr. i. Byggeriet vil skabe over 200 nye arbejdspladser i opførelsesperioden.

"Denne ejendomsinvestering skal selvfølgelig sikre medlemmerne et godt afkast og Semco Maritime et attraktivt domicil, hvor bæredygtigheden er i top. Vores investeringer i nybyggeri giver samtidig et væsentligt bidrag til vækst og beskæftigelse nu også i Esbjerg," siger adm. direktør Torben Möger Pedersen, PensionDanmark.  

Finansminister Bjarne Corydon var sammen med NCC’s adm. direktør Klaus Kaae, Esbjergs borgmester Johnny Søtrup og adm. direktør Steen Brødbæk, Semco Maritime, med til at sætte domicilbyggeriet i gang.  

”Rundt omkring i Danmark er der ved at komme gang i økonomien igen, og vi ser mange tegn på, at Danmark er ved at være tilbage på sporet. Hver gang en spade stikkes i jorden til et nyt byggeri, sætter det gang i efterspørgslen på jord- og betonarbejdere, håndværkere og ingeniører, og derfor er hvert nyt byggeri en glædelig begivenhed. Det gør mig så ekstra opmuntret, når spadestikket tages her i Esbjerg, hvor jeg oplever en stor iværksætterkraft og tro på fremtiden,” siger finansminister Bjarne Corydon.

Også hos NCC, der har entreprisen på byggeriet, hilser man PensionDanmarks investeringer i nybyggeri velkommen.   "Ofte er der mest fokus på nyt byggeri og anlæg i København og Aarhus, men med dette byggeri, som ligger i Esbjergs største udbygningsområde nogensinde, kan ingen være i tvivl om, at der også er vækst her i byen. Vi glæder os til at opføre et spændende, moderne og bæredygtigt byggeri," siger adm. direktør Klaus Kaae, NCC.

Siden efteråret 2010 har PensionDanmark foretaget investeringer for i alt 5,4 mia. kr. i 13 nybyggerier i hele landet enten alene eller som medinvestor. I takt med at disse nybyggerier bliver opført, vil alene PensionDanmarks andel af investeringerne skabe ca. 5.500 arbejdspladser.

I alt har PensionDanmark investeret godt 12 mia. kr. i danske erhvervs- og boligejendomme og vil i de kommende år investere omkring 2 mia. kr. yderligere om året i ejendomme.

 

Om investeringen

Sælger af grunden: Esbjerg Kommune

Investor: PensionDanmark

Lejer: Semco Maritime A/S

Beløb: 255 mio. kr.

Areal: 15.000 m2 med plads til 710 medarbejdere

Beliggenhed: Esbjerg Strand

Arkitekt: GPP Arkitekter

Ingeniør: Rambøll

Totalentreprenør: NCC

Forventet indflytning: Januar 2016

Det nye domicil certificeres som minimum i henhold til DGNB i kategorien sølv.