Se alle nyheder

Per Christensen ny formand for PensionDanmark

3F’s forbundsformand, Per Christensen, er valgt til ny formand for PensionDanmark. Samtidig indtræder tidligere koncernchef i Nykredit, Peter Engberg Jensen, i bestyrelsen.

Forbundsformand i 3F, Per Christensen, er valgt til ny formand for PensionDanmarks bestyrelse. Det skete på generalforsamlingen i PensionDanmark tirsdag.

Per Christensen afløser 3F’s tidligere forbundsformand Poul Erik Skov Christensen, der har været formand for PensionDanmark siden etableringen af den kreds af pensionsselskaber tilbage i 1992, som i dag udgør PensionDanmark.

”Jeg vil gerne takke Poul Erik for hans store indsats i arbejdet med arbejdsmarkedspensionerne. Han har været en drivkraft i etableringen og den løbende udbygning af ordningerne, som i dag sikrer LO-forbundenes faglærte og ufaglærte medlemmer en økonomisk tryg alderdom. Det arbejde glæder jeg mig til at fortsætte som formand for PensionDanmark,” siger Per Christensen.

På generalforsamlingen blev Peter Engberg Jensen, tidligere koncernchef i Nykredit, desuden valgt ind i bestyrelsen. Han er det fjerde medlem i PensionDanmarks bestyrelse, der ikke kommer fra et fagforbund eller en arbejdsgiverforening, og på den måde sikrer, at bestyrelsen har en bred kompetenceprofil. De øvrige uafhængige bestyrelsesmedlemmer er adm. direktør Henrik Bjerre-Nielsen, Finansiel Stabilitet, ordførende direktør Gert Jonassen, Arbejdernes Landsbank, og koncerndirektør Allan Søgaard Larsen, Falck A/S.

”Jeg ser frem til arbejdet i bestyrelsen for PensionDanmark. Det er et spændende pensionsselskab, der evner at gå nye veje – både hvad angår kundeservice og investeringer,” siger Peter Engberg Jensen.

Der var på generalforsamlingen genvalg til den øvrige bestyrelse, hvor adm. direktør Niels Jørgen Hansen, TEKNIQ, afløser adm. direktør Karsten Dybvad, DI, på posten som næstformand.