Se alle nyheder
Image alternative text

PensionDanmark bygger boliger på Vejle Havn

Med en samlet investering på ca. 225 mio. kr. skal PensionDanmark opføre knap 100 boliger på Vejle Havn.

PensionDanmark skal i de kommende år bygge 96 boliger på Vejle Havn. Det står klart, efter at der er indgået aftale mellem PensionDanmark og Vejle Kommune om køb af en byggegrund ved havnefronten i Vejle.

Her skal PensionDanmark over de næste år opføre to tårne med 96 boliger på i alt ca. 10.700 m2. Der er forventet byggestart primo 2016, og PensionDanmarks samlede investering - grundkøb og byggepris - er på i alt ca. 225 mio. kr.

På nabogrunden til det nye boligbyggeri ligger boligområdet Kanalfronten, som PensionDanmark tidligere har opført. Kanalfronten blev sidste sommer solgt til ejendomsforvalteren NREP som led i salget af PensionDanmarks samlede boligportefølje.

”Vi er glade for igen at få mulighed for at bygge attraktive boliger på Vejle Havn. Beliggenheden ved havnefronten er helt unik med flotte omgivelser og masser af liv. Samtidig er Vejle et område med kraftig befolkningsvækst. Derfor forventer vi, at der som med Kanalfronten vil være god efterspørgsel efter vores boliger,” siger adm. direktør Torben Möger Pedersen, PensionDanmark. 

”I Vejle Kommune er vi glade for, at PensionDanmark nu er klar til at bygge et nyt attraktivt boligbyggeri på havnen. Vi har haft et rigtig godt samarbejde omkring byggeriet af Kanalfronten, og med en årlig tilflytning på 1.000 nye borgere har vi brug for endnu flere attraktive boliger i Vejle. Lystbådehavnen med unikke byggerier, klubø og flydende kajakklub er blevet et meget spændende område, og vi er glade for, at udviklingen fortsætter,” siger borgmester Arne Sigtenbjerggaard, Vejle Kommune.

Se illustration af boligerne her

Fakta om investeringen

Investor og bygherre: PensionDanmark
Sælger af grund: Vejle Kommune
Samlet investering (grundkøb og byggepris): ca. 225 mio. kr. 
Projekt: 96 boliger i to tårne på i alt 10.700 m2 på Vejle Havn
Arkitekt: Arkitema Architects
Forventet byggestart: primo 2016
Forventet indflytning: medio 2017 og primo 2018