Se alle nyheder
Image alternative text

Ekstraordinær udnævnelse til PensionDanmarks chef

PensionDanmarks administrerende direktør er blevet udpeget til at indtræde i Advisory Board for OECDs nye Centre on Green Finance and Investment.

OECDs nye Centre on Green Finance and Investment er blevet lanceret ved det tredje OECD Green Investment Financing Forum, der blev afholdt op til weekenden i Tokyo.

OECD har taget initiativ til at etablere det nye Centre on Green Finance and Investment for at sikre, at investeringer i grøn omstilling kommer til at finde sted i et langt større omfang end hidtil i de kommende tiår. Det er nødvendigt for at nå de aftalte Sustainable Development Goals og ambitionerne i Paris Agreement fra december 2015.

Det nye centers mission er at støtte og katalysere transformationen til en grøn lav-emissions klima-venlig global økonomi ved at levere politikorienteret forskning og analyser af grøn investering og finansiering og derved bidrage til effektive politiske løsninger, instrumenter og institutioner til gavn for grøn investering og finansiering.

OECD etablerer et Advisory Board for det nye Centre on Green Finance and Investment med eksperter inden for grøn finansiering og investering fra regeringer, industri, den akademiske verden og filantropiske organisationer. PensionDanmarks administrerende direktør Torben Möger Pedersen er udpeget til Advisory Board.

”Jeg er meget beæret over at indtræde i Advisory Board for OECDs nye Centre on Green Finance and Investment. Jeg ser frem til at dele de erfaringer og tanker, vi har her i PensionDanmark om grønne investeringer og finansiering. Og jeg glæder mig til at blive inspireret af de øvrige medlemmer af Advisory Board. Det er nogle meget kompetente personer, som en mindre dansk investor kun sjældent kommer i kontakt med”, siger Torben Möger Pedersen om den treårige udnævnelse.

Det nye center får ansvaret for Green Investment Financing Forum, der afholdes op til de tilbagevendende klimaforhandlinger, G20-topmøderne og Global Forum on Responsible Business Conduct.