Se alle nyheder
Image alternative text

PensionDanmark bakker op om Dansk Landbrugskapital

Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen har i dag lanceret Dansk Landbrugskapital, der skal give lån til dansk landbrug. I den forbindelse udtaler PensionDanmarks administrerende direktør Torben Möger Pedersen:

”Der har gennem et stykke tid været en konstruktiv dialog mellem Erhvervs- og Vækstministeriet, Vækstfonden og flere danske pensionsselskaber om etableringen af Dansk Landbrugskapital. Det ser ud til, at der nu er fundet en model, hvor PensionDanmark og andre investorer kan skyde kapital i den nye fond og dermed på samme tid få et fornuftigt afkast og hjælpe med til at levere finansiering til dygtige landmænd med mod på at investere i deres bedrifter. Det vil give vækst og beskæftigelse især i de dele af Danmark, der har mest brug herfor,” siger Torben Möger Pedersen, administrerende direktør i PensionDanmark.

Dansk Landbrugskapital ventes etableret med en samlet kapital på i første omgang 1 mia. kr., hvoraf halvdelen kommer fra Vækstfonden og halvdelen fra private institutionelle investorer.

Læs Erhvervs- og Vækstministeriets pressemeddelelse her.