Se alle nyheder
Image alternative text

Fællesskabsprisen 2016 hylder hverdagens helte

For tredje år i træk uddeles Fællesskabsprisen – en hyldest til de mange mennesker, der gør en ekstraordinær indsats for fællesskabet i Danmark.

Nu har du mulighed for at nominere din kollega, din nabo, din frisør, eller hvem som helst, som du synes gør en særlig indsats for fællesskabet, og som fortjener at blive hyldet. For tredje år i træk sætter en række virksomheder - heriblandt PensionDanmark – sammen med fagforeninger og politikeren Mette Frederiksen fokus på hverdagens helte ved at uddele Fællesskabsprisen 2016. 

Vi skal værne om vores fællesskaber

I Danmark har vi en lang tradition for et stærkt fællesskab. Danmark er fyldt af mennesker, der hver dag i deres arbejde og med deres frivillige engagement styrker fællesskabet. Vi kender dem alle. Kollegaen, der spreder glæde på arbejdspladsen, naboen, der altid træder til med en hjælpende hånd, eller den frivillige, der gør det endnu sjovere at samles om en fælles sag. De mennesker fortjener en anerkendelse for at yde det ekstra for os andre i hverdagen.

”Denne gang er det tredje gang, at Fællesskabsprisen uddeles. Og det er jeg oprigtigt glad for. Der sker rigtigt meget både i verden og herhjemme. Men det, at vi finder sammen i stærke fællesskaber i Danmark, er en del af vores svar på udfordringerne. Med prisen anerkender og hylder vi vores fællesskab. Det danske fællesskab står på skuldrene af de mennesker, som hver dag ikke alene passer deres arbejde, men samtidig yder en ekstraordinær indsats for os alle sammen. Vi skal huske at hylde disse hverdagens helte, der gør fællesskabet til konkret virkelighed. Det markerer vi ved uddelingen af Fællesskabsprisen,” siger Mette Frederiksen i forbindelse med lanceringen af Fællesskabsprisen 2016.

”Vi er glade for igen i år at være med til at sætte fokus på hverdagens helte med Fællesskabsprisen. For de mange mennesker, der gør en ekstra indsats for andre i hverdagen, er på flere måder guld værd. Det gælder f.eks. på arbejdspladsen, hvor deres bidrag til et velfungerende arbejdsfællesskab både skaber værdi for kollegerne, men samtidig også er til gavn for virksomheden. Derfor fortjener disse ildsjæle at blive fremhævet og hyldet,” siger adm. direktør Torben Möger Pedersen, PensionDanmark. 

Sådan kan du være med til at nominere

Alle har mulighed for at vinde Fællesskabsprisen. Fra den 17. marts og frem til den 1. juni kl. 12.00 kan du nominere både enkeltpersoner og grupper af medarbejdere eller frivillige, der fortjener en anerkendelse af deres indsats for fællesskabet. Et jurypanel bestående af partnere bag prisen udvælger i alt 10 vindere af Fællesskabsprisen 2016, der hædres ved en prisoverrækkelse den 9. juni. Fællesskabsprisen er opstået i et samarbejde mellem Mette Frederiksen (S), 3F, Dansk Metal, HK, ISS, Falck, PensionDanmark, Professionshøjskolen Metropol, Post Danmark, Professionshøjskolen UCC og VIA University College.

Følg Fællesskabsprisen 2016

Find mere information om Fællesskabsprisen, og følg de nominerede på: www.faellesskabsprisen.dk og www.facebook.com/faellesskabsprisen