Se alle nyheder
Image alternative text

PensionDanmark bag nyt boligbyggeri i Virum

PensionDanmark skal opføre 148 boliger ved Virum nord for København.

PensionDanmark skal nu stå bag endnu et boligbyggeri. Denne gang drejer det sig om 148 boliger i Virum nord for København, som PensionDanmark skal opføre med MT Højgaard som totalentreprenør. Udover boligerne på i alt 15.400 m2 omfatter byggeriet også butiksareal på 1.500 m2 og kælder på godt 7.500 m2.

Byggeriet bæredygtighedscertificeres efter DGNB-systemet og opføres på den grund ved Sorgenfri Station, hvor Lyngby Politistation lå.

PensionDanmarks samlede investering er på ca. 440 mio. kr.

”Der bliver tale om særdeles attraktive boliger med en god beliggenhed, og hvor bæredygtigeden er i top. Derfor forventer vi en høj efterspørgsel, og at medlemmerne dermed kan se frem til et godt afkast. Samtidig vil byggeriet skabe masser af job i opførelsesperioden. Det er et ekstra plus ved investeringen,” siger adm. direktør Torben Möger Pedersen, PensionDanmark

”Det er et spændende boligprojekt med en anderledes fortolkning af den klassiske karréstruktur, hvor de murede bygningskroppe samles omkring et frodigt gårdrum i flere niveauer. Alle boliger opføres i høj kvalitet med vægt på funktionalitet og bæredygtighed. Boligerne vil alle have et privat udeareal i form af altan eller egen have, og der vil være privat parkering i konstruktionen,” siger divisionsdirektør Christina Jørgensen, MT Højgaard.

Foruden det nye boligbyggeri i Virum står PensionDanmark i øjeblikket bag boligbyggerier på Islands Brygge og Nordhavnen i København samt på Vejle Havn.

Aftalen er betinget af en ny lokalplan, der forventes godkendt i efteråret 2016.

Fakta om investeringen

Bygherre og investor: PensionDanmark
Totalentreprenør: MT Højgaard
Areal: 148 boliger på i alt 15.400 m2, butiksareal på 1.500 m2 samt kælder på godt 7.500 m2
Samlet investering: 440 mio. kr.
Forventet byggestart: primo 2017
Beliggenhed: Sorgenfri i Virum, nord for København