Se alle nyheder
Image alternative text

PensionDanmark vinder priser for alternative investeringer

PensionDanmark blev onsdag aften hædret for arbejdet med alternative investeringer ved en stor investorkonference i Stockholm.

PensionDanmark har netop modtaget international hæder for sit arbejde med alternative investeringer. Det skete, da ”Nordic Peer-to-Peer Awards” onsdag aften blev uddelt ved en stor konference for nordiske institutionelle investorer i Stockholm.

Ved den årlige prisuddeling hædres enkeltpersoner og teams fra bl.a. pensionsselskaber, som ”har gjort en forskel via deres innovative og hensigtsmæssige investeringstilgang”.

I år løb PensionDanmark med prisen i kategorierne ”Alternative Investments Team of the Year” og ”Best Use of ESG in Alternative Investments”.

 ”Vi er meget stolte af at modtage disse priser. I disse år arbejder vi løbende på at udbygge vores investeringer i stabile alternativer som infrastruktur. I den forbindelse er priserne en anerkendelse af PensionDanmarks evne til at gå nye veje for at sikre medlemmerne gode, stabile og langsigtede afkast med investeringer, der samtidig sker på ansvarlig vis,” siger adm. direktør Torben Möger Pedersen, PensionDanmark.

PensionDanmark har de seneste år udbygget investeringerne i stabile alternativer som infrastruktur med bl.a. vindmølleparker i Danmark, USA og Storbritannien, transmissionsanlæg i Holland og Tyskland samt biomasseanlæg i Storbritannien. Senest har PensionDanmark suppleret infrastrukturporteføljen med en investering i den britiske togudlejningsvirksomhed Angel Trains (billedet).

”Vi har stort fokus på at sikre, at vores investeringer sker på ansvarlig vis. Det gælder også vores alternative investeringer, som typisk er investeringer, vi ejer i lang tid. Derfor lægger vi bl.a. vægt på, at projekter og samarbejdspartnere lever op til vores ESG-standarder, dvs. miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige forhold, inden vi vælger at investere,” siger Torben Möger Pedersen.

Når det gælder alternative investeringer som ejendomme og infrastruktur, har PensionDanmark som ansvarlig investor desuden stort fokus på bæredygtighed. Således certificeres alle PensionDanmarks byggerier efter de højeste bæredygtighedsstandarder. Og på infrastrukturområdet har PensionDanmark investeret i mere end 2500 MW grøn energikapacitet i vindmølleparker og biomassekraftværker, hvilket svarer til mere end det årlige strømforbrug for alle PensionDanmarks 690.000 medlemmer.

PensionDanmarks generelle arbejde med ansvarlige investeringer indebærer også et omfattende program for aktivt ejerskab gennem engagement med et stort antal af de virksomheder, hvor PensionDanmark er aktionær, og med aktiv stemmeafgivning på alle generalforsamlinger. Til at bistå med denne ret omfattende opgave arbejder PensionDanmark sammen med Hermes, som varetager denne type opgaver for en bred kreds af investorer og dermed taler med ganske stor vægt.

Om prisuddelingen

Institutional Investor, der bl.a. udgiver finansielle magasiner og forskning, holder hvert år konferencen ”Nordic Summit” for nordiske institutionelle investorer herunder pensionsselskaber. På konferencen uddeles ”Nordic Peer-to-Peer Awards” – i år for anden gang. Det er investorerne, som indstiller kandidater til priserne, og det er også deres stemmer, som afgør, hvem der vinder de enkelte kategorier.