Se alle nyheder
Image alternative text

PensionDanmarks boligbyggeri på Vejle Havn i gang

Der var i dag grundstensnedlæggelse på ”Kanaltårnene” på Vejle Havn, som PensionDanmark står bag.

PensionDanmarks boligbyggeri på Vejle Havn er nu i gang. Det blev i dag markeret med en grundstensnedlæggelse på ”Kanaltårnene”.

Over de næste år opføres to tårne på 13 etager med hver 44 boliger på i alt ca. 10.700 m2. PensionDanmarks samlede investering er på i alt ca. 225 mio. kr.

Traditionen tro blev der bl.a. indstøbt en udgave af dagens avis i fundamentet ved grundstensnedlæggelsen, hvor der desuden var indlæg ved direktør Marius Møller, PensionDanmark, borgmester Arne Sigtenbjergggard, Vejle Kommune, og direktør Nicolai Schultz, NCC Danmark.

”Vi er glade for, at boligbyggeriet på Vejle Havn nu er i gang. Beliggenheden her tæt ved vandet er helt i top. Samtidig oplever Vejle en høj befolkningstilvækst i disse år. Derfor forventer vi en god efterspørgsel efter boligerne og dermed et godt afkast til medlemmerne af investeringen,” siger direktør Marius Møller, PensionDanmark.

Borgmester Arne Sigtenbjerggaard er meget glad for de store investeringer, som PensionDanmark lægger i Vejle.

"Jeg er ikke i tvivl om, at PensionDanmarks Kanaltårne bliver et meget spændende og attraktivt byggeri. Vi oplever en meget stor tilflytning af nye borgere, og Kanaltårnene bliver et flot trækplaster i konkurrencen om at tiltrække endnu flere af de tilflyttere, som er afgørende for Vejles vækst i fremtiden,” siger borgmesteren.                                                                                                    

”I NCC har vi en målsætning om at bidrage til at bygge bæredygtige samfund. Vi har opført flere markante byggerier i Vejle, og vi ser nu frem til at opføre Kanaltårnene. Det bliver nogle spændende boliger, der kan danne rammen om et godt liv for beboerne, og som stemmer overens med tankerne bag Vejles nye havnebydel,” siger Nicolai Schultz, direktør i NCC Danmark.

Fakta om investeringen

Investor og bygherre: PensionDanmark
Sælger af grund: Vejle Kommune
Samlet investering (grundkøb og byggepris): ca. 225 mio. kr.
Projekt: 88 boliger i to tårne på i alt 10.700 m2 på Vejle Havn
Totalentreprenør: NCC
Arkitekt: Arkitema Architects
Bygherrerådgiver: Cowi
Forventet indflytning: ultimo 2017 og primo 2018