Se alle nyheder
Image alternative text

To ud af tre har pensionsordning flere steder

To ud af tre med pensionsordning i PensionDanmark har også ordninger i andre selskaber. Det viser en ny undersøgelse fra PensionDanmark.

Mange danskere har pensioner stående i flere selskaber. Alene blandt de, der har pensionsordning i PensionDanmark, har to ud af tre også ordninger i andre selskaber. Det viser en ny undersøgelse fra PensionDanmark på baggrund af data om medlemmernes pensionsformuer fra Danmarks Nationalbank (2014-tal).

Helt konkret har 424.000 PensionDanmark-medlemmer - svarende til 66 pct. af alle medlemmer - ordninger i andre selskaber end PensionDanmark (ekskl. ATP). Disse ordninger beløber sig til i alt 110 mia. kr. I gennemsnit har medlemmer med ordninger i andre selskaber sparet 260.000 kr. op uden for PensionDanmark.

"Herhjemme er pensionsopsparing typisk knyttet til arbejdet. Samtidig er det danske arbejdsmarked kendetegnet ved en høj jobomsætning. Så at en så stor andel har pensioner stående rundtomkring, skyldes især, at mange i tidens løb har skiftet job og derfor har sparet op i forskellige selskaber,” siger adm. direktør Torben Möger Pedersen, PensionDanmark.

Nye tal fra Jobindsats viser, at den såkaldte jobomsætning - et mål for antallet af jobskift - i 2015 var på ca. 780.000. Det er en stigning på ca. 34.000 (5 pct.) i forhold til 2014 og det højeste niveau i den periode, der findes tal for (2009-2015).

"Har man pensioner stående i flere selskaber, vil det typisk kunne svare sig at samle dem. For ved at have opsparingerne samlet ét sted sparer man administrationsomkostninger, og det giver samtidig et bedre overblik,” siger Torben Möger Pedersen.

Man kan få et samlet overblik over sine pensionsforhold på sit pensionsselskabs hjemmeside og på pensionsinfo.dk.