Se alle nyheder
Image alternative text

PensionDanmark har givet tilsagn om 4 mia. kr. til ny infrastrukturfond

PensionDanmark har givet tilsagn om 4 mia. kr. til Copenhagen Infrastructure Partners’ nye infrastrukturfond. Aktuelt har fonden et samlet tilsagn på i alt 8,8 mia. kr.

En ny infrastrukturfond administreret af Copenhagen Infrastructure Partners, CIP, er nu på plads. Fonden Copenhagen Infrastructure III har i 1. close opnået et samlet tilsagn på 8,8 mia. kr. fra i fem finansielle investorer.

Med et tilsagn på 4 mia. kr. er PensionDanmark største investor i fonden, der fortsat er åben for investeringstilsagn fra institutionelle investorer.

”Vi har haft et meget tilfredsstillende samarbejde med CIP, og vi er meget glade for holdets evne til at finde attraktive investeringsmuligheder og evne til at tiltrække investorer. Vores tilsagn samt de foretagne investeringer afspejler Copenhagen Infrastructure Partners’ stærke kompetencer på feltet. Vi ser frem til de betydelige investeringer på energimarkedet, fonden står over for,” siger adm. direktør Torben Möger Pedersen, PensionDanmark.

Den nye fond har samme fokus som CIPs andre fonde – investeringer i vedvarende energi og energiinfrastruktur med stabile forventede cashflows fx landbaserede vindmølleparker, havvindmølleparker, solcelleanlæg, biomassefyrede kraftværker, transmissionsnet osv. Der er tale om en langsigtet investering i form af en 20-årig ’køb-og-hold” fond, hvor det er forventningen, at fonden fastholder investeringerne igennem aktivernes levetid.

Siden 2009 har PensionDanmark gradvist øget investeringerne i vedvarende energi og energiinfrastruktur, og tilsagnet til Copenhagen Infrastructure III underbygger den udvikling. Via fondens investeringer i vedvarende energi bidrager PensionDanmark samtidig til klimaindsatsen for at nå bæredygtighedsmålene i 2015 Paris-aftalen.

Den tredje CIP fond er etableret efter den succesfulde investering af 15 mia. kr. i Copenhagen Infrastructure II, der er investeret i ti forskellige infrastrukturprojekter. Copenhagen Infrastructure II blev etableret i juni 2015. CIP’s første fond, Copenhagen Infrastructure I, blev etableret med et tilsagn på 6 mia. kr. i oktober 2012 på initiativ fra PensionDanmark, der også var eneste investor.

PensionDanmarks har investeret 10 procent af den samlede formue i forskellige typer at infrastruktur, og halvdelen af disse investeringer er foretaget via Copenhagen Infrastructure Partners.

Se Copenhagen Infrastructure Partners’ pressemeddelelse om den nye fond, CI III her.