Se alle nyheder

PensionDanmark får godkendt science based targets

Som et af de første pensionsselskaber i verden har PensionDanmark fået valideret mål for CO2-udledning i flere aktivklasser.

PensionDanmarks bidrag til den grønne omstilling har opnået en bemærkelsesværdig blåstempling. I 2023 har Science Based Targets initiative (SBTi) godkendt klimamål for de første pensionsselskaber, og Danmarks største arbejdsmarkedspensionsselskab har som det eneste fået godkendt målsætninger for investeringer i både ejendomme og infrastruktur frem mod 2030.

SBTi er et partnerskab mellem FN’s Global Compact, World Resources Institute og Verdensnaturfonden (WWF), som hjælper virksomheder til at sætte ambitiøse reduktions-mål, som er i overensstemmelse med den seneste klimaforskning.

Og med valideringen blåstemples PensionDanmarks mål frem mod 2030 som værende i overensstemmelse med Paris-aftalens mål om at begrænse temperaturstigningen til 1,5 graders-scenarie.

”Det er et mærkbart rygstød, at vi nu har SBTi’s ord for, at vores kortsigtede målsætninger er i overensstemmelse med Paris-aftalen. Det er en vigtig tryktest af vores arbejde for at reducere og på lang sigt helt neutralisere klimaaftrykket fra de 300 mia. kr., som vores medlemmer har sparet op,” siger Jan Kæraa Rasmussen, chef for ESG og Bæredygtighed i PensionDanmark.

De godkendte målsætninger sætter et konkret loft over den maksimale emmissionsintensitet for henholdsvis drift af ejendomme (kg/kvm) og energiinfrastruktur (kg/MWh), som PensionDanmark har investeringer i.

Herudover omfatter valideringen også målsætningen om en reduktion af scope 1- og scope 2-udledninger af drivhusgasser fra PensionDanmarks egen drift på 42 procent fra 2021 til 2030.

”Valideringen viser, at vi er på rette vej, men vi er ikke i mål endnu. Vi skal fortsætte med at følge op på de ambitiøse mål – også efter 2030, så vi kan nå hele vejen frem mod endemålet om en CO2-neutral portefølje før 2050,” siger Jan Kæraa Rasmussen.

Fakta
PensionDanmarks science based targets omfatter:

  • En reduktion af den absolutte udledning af drivhusgasser i scope 1 og 2 på 42 procent i 2030 i forhold til 2021
  • En emissionsintensitet på højest 48 kg CO2e per megawatttime for finansierede elforsyningsprojekter i perioden 2021-2030.
  • En emissionsintensitet på højest 9 kg CO2e per kvadratmeter for finansierede ejendomsprojekter i perioden 2021-2030.
  • Over halvdelen af de samlede investeringer i børsnoterede aktier og virksomhedsobligationer skal i 2027 være investeret i virksomheder, som har fået valideret science based targets.

Læs mere her.